Sanal Gerçeklik Nedir?
Virtual Reality yani Sanal Gerçeklik gelişmiş teknolojiler kullanılarak gerçek dünyayı taklit eden, yeniden oluşturan ve tümüyle hayali öğelerden oluşan ama gerçek algısı yaratan bir teknoloji olarak tanımlanabilir. Bu teknoloji doğrudan duyu organlarımıza hitap eder, 5 duyumuzla da gerçekten içinde olduğumuzu hissedeceğimiz sanal bir dünya oluşturur.
Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik arasındaki farkları görmek için tıklayınız.
Sanal Gerçeklik Kullanım Alanları Nelerdir?
Sanal Gerçeklik günümüzde birçok alanda kullanılabilmektedir. Sanal gerçekliğin en çok kullanıldığı alanlar özellikle otomotiv, gemi inşa, havacılık, savunma, tasarım ve görselleştirme, ARGE ve ÜRGE, imalat, sanal bakım-onarım-teknik eğitim, enerji, sağlık, eğitim ve üniversiteler, oyun teknolojisi, inşaat – mimarlık, kültür ve turizm, eğlence, e-ticaret ve spor gibi alanlardır.
Sanal Gerçeklik Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?
Günümüzde Sanal Gerçeklik sistemlerinin oldukça farklı uygulama alanları vardır. Birçok alanda faydalanabileceğiniz bu sistemlerin sağladığı avantajların bazılarını aşağıda görebilirsiniz.
Uzak Mesafelerde Sanal Gerçeklik Telekonferansı
VR Telekonferansı, herhangi bir 3D uygulama (Solidworks, Navisworks, Creo, Catia…) ve herhangi bir VR sistemi (Etkileşimli Sanal Gerçeklik Odası, HMD, Powerwall…) ile çalışan farklı konumlardaki iş arkadaşları arasında gerçek zamanlı 3D işbirliğine olanak sağlar.
Ortaklaştırılmış Sanal Çalışma Alanı
Ofisleri ve çalışanları tüm dünyaya yayılmış günümüz küresel şirketlerinde ekip çalışmasını sağlayabilmek kritik bir meydan okumaya dönüşmüştür. Etkileşimli VR teknolojilerimiz sayesinde, 1-1 boyutlardaki sanal prototipleriniz üzerinde projenizin tüm paydaşları sanal ortamda toplanarak tasarım gözden geçirmeleri yapabilir, problemleri anında tespit edip çözerek firmanızı büyük para ve zaman kayıplarından kurtarabilir. Her bir birey ya da takım kendi VR sistemlerinden gerçek zamanlı olarak aynı 3D Model üzerinde birbirlerini görerek çalışabilir.
Gelişmiş İletişim
VR çözümleri, fiziksel toplantı olmadan karar ve doğrulama süreçlerini takip etmek ve iş arkadaşları arasındaki iletişimi geliştirmek için idealdir. Bu tür araçlar, herhangi bir mesafeden gerçek zamanlı olarak uzaktan eğitim sağlamak için de kullanılabilir. Bu sayede, özellikle dünyanın farklı yerlerinden çalışanlar arasında ekip çalışması da kurumsal yapılar için daha kolay hale gelir.
Sanal Prototipleme
Şüphesiz birçok sektörde, bir tasarımı hızlı bir şekilde geliştirme, test etme ve değiştirme becerisi büyük katma değerler sağlar. İster bir binada sanal gezinti yapın, ister bir araç için yeni bir şasi tasarlayın, ister mevcut bir yapıda eklenti ya da değişiklik yapın, sanal prototipleme hayatınızı değiştirecektir.
Sanal prototipleme, söz konusu ürünün sanal bir görüntüsünü bir yazılım yardımıyla oluşturmanızı sağlar. Sanal 3D görüntüyü, sizin gereksinimlerinize uygun şekilde yaratıp, dijital bir model üzerinde gözden geçirmeye başlamanız inanılması zor bir şekilde sadece saniyelerinizi alır.
Özel VR Cave Sistemleri
Sanal Gerçeklik (VR) çözümlerimiz, farklı disiplinlerde kullanılan ve tercih edilen sistemlerdir.
Kullandığımız projeksiyon sistemleri, gerçeklik hissiyatı ve sürükleyiciliği yüksek görüntüler oluşturabilmek için son derece yüksek çözünürlük sağlar.
VR Cave sistemlerimiz, arkadan projeksiyonlu ekranlardan veya düz panel ekranlardan oluşmaktadır. Zemin ihtiyaçları için de alttan projeksiyon ya da düz panel ekranlarla çözüm üretebilmekteyiz.
Sanal Gerçeklik Odası
Sanal Gerçeklik Odası; bir veya birden çok projeksiyon ve perde sisteminin entegrasyonu ile birden çok kişinin aynı anda birçok detayı 3B görselleştirerek, etkileşimli, 1:1 ölçekli gerçekmiş gibi hissederek inceleme, analiz etme fırsatı sunmaktadır.
Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.